top of page
Logó_infónapok.png

Irány Spanyolország!

Információs napok kiköltözőknek és befektetőknek
a Costa del Sol-on

IMG_4111.jpg


Fontolgatod, hogy Spanyolországba, azon belül is elsősorban Andalúziába, a Costa del Solra költözöl? Vagy szeretnél itt ingatlant vásárolni, befektetni? Akkor az "Információs napok" csomag március 8-12. között neked szól!

Szétnézhetsz helyben, megismerkedhetsz a környék látnivalóival, hangulatával, életstílusával. A neten összevadászott megkérdőjelezhető valóságtartalmú, kétes értékű infók nem kimondottan alkalmasak egy ilyen horderejű döntés megalapozásához, már ha egyáltalán találsz választ a kérdéseidre.

Az Információs napokon azonban 100%-ig megbízható tájékoztatást kaphatsz minden fontos témában: a hivatalos ügyekről, a letelepedés lehetőségeiről, az ingatlanvásárlás tudnivalóiról és a mindennapok gyakorlati kérdéseiről - első kézből, helyi magyar szakemberektől.

 Közben pedig lazíthatsz is, szervezett kiránduláson vehetsz részt, szabadprogramot csinálhatsz és ismeretségeket köthetsz! Talán éppen olyanokkal, akik a kiköltözésed során majd segíteni tudnak valamiben, vagy akár a későbbi üzlettársaid, ügyfeleid lehetnek. 

Ha nyáron vagy ősszel akarsz költözni, ingatlant vásárolni és mindent időben szeretnél előkészíteni, akkor ez az ideális alkalom. A korábbi tapasztalatok alapján az esemény időtartamát lerövidítettük, töményebbé tettük, így csak 3 munkanap szabadságot kell kivenned vagy kicsit távolabbról intézned a vállalkozásod ügyeit. 

Mikor lesz az esemény?

2023. március 8-12. Ez 5 napnyi távollét, de csak 3 munkanapra kell szabaddá tenned magad!

Minimális létszám az esemény megtartásához: 10 fő. Maximális létszám: 18 fő (a Nyelvtanuló tábor résztvevőivel együtt).

Jelentkezési határidő: 2023. február 5. A jelentkezés és foglalás részleteit alább találod.Lássuk a programot!

1. nap (03. 08.) - Este érkezés repülővel Malagába, transzfer a szállodába, szállás elfoglalása. 

2. nap (03. 09.) - Helyi magyar gestor tájékoztatója a hivatalos ügyekről (NIE-szám, lakcímbejelentés: empadronamiento, rezidens kártya megszerzése, bankszámlanyitás, TB, magán egészségbiztosítás, vállalkozás indítása, cégalapítás, ingatlanvásárlási adminisztráció), a végén a kérdésekre is válaszol. 

3. nap (03. 10.) - Közös kirándulás Malagába, majd ingatlan-szakértőnk tájékoztatója az ingatlanbérlés és -vásárlás tudnivalóiról, a végén pedig válaszol a kérdésekre.

4. nap (03. 11.) - A harmadik tájékoztató, amit egy régóta Spanyolországban élő vállalkozó tart a mindennapi élet praktikus kérdéseiről és saját sokrétű tapasztalatairól (többek között: vállalkozás, munkakeresés, a megélhetés költségei, nyelvtudás szükségessége, autóval kapcsolatos kérdések
, stb.), a tájékoztató végén válasz a kérdésekre. 

5. nap (03. 12.) - Reggel transzfer a reptérre. Így kora délután már otthon leszel és rápihenhetsz a hétfőre!

 

IMG_1931.jpg

Mennyibe kerül?

745 EUR/fő (+repülőjegy)

Az ár tartalmazza az alábbiakat:

- szállás 4*-os tengerparti szállodában, Benalmadenában, félpanzióval (reggeli és vacsora), 2 ágyas, erkélyes szobában. Az ár arra az esetre vonatkozik, ha valaki 2 ágyas szobában másodmagával száll meg. Az egyágyas tartózkodás feláras. Ha egyedül jönnél és az egyágyas felár elkerülése érdekében hajlandó vagy valakivel megosztani a szobát, a jelentkezési lapon jelezheted a megjegyzéseknél.

- transzfer a reptér és a szállás között

- 3 alkalom szakértői tájékoztató a kiköltözés és az itteni élet minden hivatalos és nemhivatalos tudnivalójáról, az általános információkon túl az egyedi kérdések megválaszolásával

- kirándulás Malagába, valamint belépők az Alcazabába és a k
atedrálisba


Az ár nem tartalmazza a repülőjegyet, amit mindenki egyénileg vásárol meg a Ryanair március 8-i és visszafelé a 12-i járatára a kívánt poggyásszal és más, igény szerinti kiegészítőkkel (elsőbbségi beszállás, ülőhely, stb.). A repjegy megvásárlásával várj, amíg jelezzük, hogy biztosan meg tudjuk tartani az eseményt.

Ha meg tudod oldani máshogy a szállást és az esemény helyszínére való eljutást, akkor jelezd, kérlek, és kalkulálunk neked egy árat eszerint.

A részvételi díj 2023. január 31-ig történő jelentkezés esetén két részletben fizethető. Január 31-ig foglaláskor a teljes részvételi díjból 400 euró előleget kell megfizetni, a fennmaradó összeg - 345 euró - beérkezési határideje február 15. Január 31. utáni foglalás esetén a teljes részvételi díj egyben fizetendő. A pontos átutalási információkat a jelentkezési űrlap beérkezése után e-mailben küldjük.

A tábor költségeinek időben történő rendezése miatt visszatérítésre abban az esetben van lehetőség, ha a tábor a minimális résztvevői létszám hiánya miatt, vagy más, a szervezők oldalán felmerülő okból marad el. Ekkor természetesen visszatérítjük a befizetett összegeket. Résztvevői lemondás esetén az előleg (vagy a teljes részvételi díj befizetése esetén az előlegnek megfelelő részösszeg) visszatérítésre nincs lehetőség, de az összeg egy esetleges következő táborban való részvételre felhasználható.

Fotók a szállásról:

A szervezők
 

Zsuzsi.jpgLéhner Zsuzsa vagyok, szenvedélyes utazó, ex-ügyvéd, fotós, utazási tanácsadó és az Irány Spanyolország - információs napok megálmodója. Spanyolország régi szerelem számomra, azaz szinte minden, ami spanyol: a nyelv, a tájak-városok, a zene, a filmek. 2022 júniusában én is a napfényes Spanyolországba költöztem, és ennek során szembesültem azzal, hogy mennyi információra van szükség ahhoz, hogy az ember megvesse itt a lábát. Ugyanakkor az is egyértelművé vált, hogy ez egy igazán kellemes "élőhely" a sok napsütéssel, a tengerrel, a pálmafákkal és a könnyed hangulattal. Nekem "bagoly"-típusként az is fontos, hogy itt később sötétedik, és az élet nem fejeződik be olyan hamar és nem kezdődik olyan korán, mint Magyarországon. Mindezek a tapasztalatok adták az ötletet, hogy másoknak is segítsek új életet kezdeni ebben a kellemes klímájú, gyönyörű országban. Azt is látom, hogy ingatlanbefektetésre és kétlaki életre is remek hely, úgyhogy az információs napok akkor is hasznosak neked, ha nem akarsz végleg ideköltözni, de mégis nyitnál errefelé.

Papp Ági vagyok. Új építésű és használt ingatlanok forgalmazásával és lakberendezéssel foglalkozom. Az elmúlt időszakban sikerült a korábban megszerzett tapasztalataimat a spanyol környezetbe integrálni. Spanyolország sok szempontból egyedi. Többek között az ügyintézésben, az ingatlanvásárlásban is eltérő sajátosságokkal bír. Nagyon könnyű elveszni a sokszor egymásnak ellentmondó információkban és a nem egységes szabályozó rendszerben. Emiatt is álltam  Zsuzsi kiváló ötlete mellé, hiszen szeretek az embereknek segíteni. 7. éve élek a hazámtól távol, Ausztria után tavaly óta erősítem a Costa del Solon élők seregét. Az itteni élet egészen más. A napfény, a tenger, a spanyol emberek életigenlése teljesen eltér a Közép- és Nyugat-Európában megszokottól. Nyugodtak, lazák és mindig találnak okot az ünneplésre. Pálmafák, papagájok, szieszta, és itt az este 8 óra még délutánnak számít!

Résztvevői vélemények
 "Mindenre választ kaptam, ami érdekelt, a szállás és az ellátás is teljesen hibátlan volt. Az együtt töltött időről készült videót nagyon jó volt végignézni és újra átélni! Úgy érzem, Spanyolországban megtaláltam a helyem. Mindenkinek ajánlom az eseményt, akit érdekel egy új élet lehetősége." - Sz. László

"Az egész program jó volt, minden tájékoztatót hasznosnak találtunk, a búcsúest örök élmény marad! Az esetményt kifejezetten ajánljuk azoknak, akik ingatlant szeretnének itt vásárolni, nagyon sok hasznos infó hangzott el ezzel kapcsolatban. Azóta megnéztük a "táborról" készült képeket is, nagyon szuperek lettek. Hálásan köszönünk mindent!" - R. Imre és Anita

"Engem elsősorban az itteni vállalkozási lehetőség érdekelt és abszolút kecsegtető, amit megtudtam, sőt, már jövőbeni üzleti partneri kontaktokat is gyűjtöttem. Emellett nagyon jól éreztem magam, jó társaság jött össze!" - V. Zsolt

 

A helyek hamar elfogynak. Hidd el, erről nem akarsz lemaradni :) Jelentkezz most!

A jelentkezési lapon megadott e-mail címen felvesszük veled a kapcsolatot a foglalás véglegesítéséhez.

Ha kérdésed van, írj a menjunkandaluziaba@gmail.com-ra.

Az esemény privát Facebook-csoportja: Menjünk Andalúziába

Ha az informálódáson túl a spanyol nyelv elsajátításában, gyakorlásában is szeretnél előrelépni, ajánljuk márciusi Nyelvtanuló táborunkat! A részleteket itt találod: Irány Spanyolország! Nyelvtanuló tábor

Íme egy képgaléria az előző alkalommal készült fotóinkból. Ugye, hogy jó lenne velünk tartani, aztán pedig itt élni vagy bármikor ideruccanni, amikor kedved szottyan? ;)