top of page
Logó_infónapok.png

Irány Spanyolország!

Nyelvtanuló tábor a spanyol nyelv szerelmeseinek
és kiköltözést tervezőknek

IMG_4111.jpg


Fontolgatod, hogy Spanyolországba, azon belül is elsősorban Andalúziába, a Costa del Solra költözöl? Ezért elkezdtél már spanyolul tanulni is? Akkor az információs csomaggal egybekötött nyelvtanuló tábor március 6-15. között neked szól! 

Szétnézhetsz helyben, megismerkedhetsz a környék látnivalóival, hangulatával, életstílusával. A helyi magyar nyelvtanár által tartott beszédcentrikus nyelvórákon fejlesztheted spanyoltudásodat, ezért akkor is érdemes jönnöd, ha a célod nem kifejezetten az országváltás.

Az információs csomagban pedig 100%-ig megbízható tájékoztatást kapsz minden fontos témában: a hivatalos ügyekről, a letelepedés lehetőségeiről, az ingatlanvásárlás tudnivalóiról és a mindennapok gyakorlati kérdéseiről - első kézből, helyi magyar szakemberektől.

 Közben pedig lazíthatsz is, szervezett kirándulásokon vehetsz részt, szabadprogramot csinálhatsz, élményeket gyűjthetsz és ismeretségeket köthetsz! Talán éppen olyanokkal, akik a kiköltözésed során majd segíteni tudnak valamiben, vagy akár a későbbi üzlettársaid, ügyfeleid, esetleg barátaid lehetnek. 

Ha nyáron vagy ősszel akarsz költözni, ingatlant vásárolni és mindent időben szeretnél előkészíteni, akkor ez az ideális alkalom.  Akkor is, ha spanyolországi nyaralást tervezel :) 

Mikor lesz az esemény?

2023. március 6-15. 

Minimális létszám az esemény megtartásához: 10 fő. Maximális létszám: 18 fő (az Információs napok résztvevőivel együtt).

Jelentkezési határidő: 2023. február 5. A jelentkezés és foglalás részleteit alább találod.Lássuk a programot!

1. nap (03. 06.) - Érkezés repülővel Malagába, transzfer a szállodába, szállás elfoglalása. 

2. nap (03. 07.) - Az első nyelvórák délelőtt és délután, szabadprogram.

3. nap (03. 08.) - Nyelvórák délelőtt és délután, szabadprogram.

4. nap (03. 09.) - Nyelvórák délelőtt és délután, majd helyi magyar ügyvéd tájékoztatója a hivatalos ügyekről (NIE-szám, lakcímbejelentés: empadronamiento, rezidens kártya megszerzése, bankszámlanyitás, TB, magán egészségbiztosítás, vállalkozás indítása, cégalapítás, ingatlanvásárlási adminisztráció), a végén válaszol a kérdésekre is. 


5. nap (03. 10.) - Közös kirándulás Malagába, majd a második tájékoztató, amit ingatlan-szakértőnk tart az ingatlanbérlés és -vásárlás tudnivalóiról, a végén pedig válaszol a kérdésekre.

6. nap (03. 11.) - Nyelvórák délelőtt és délután, majd a harmadik tájékoztató, amit egy régóta Spanyolországban élő vállalkozó tart a mindennapi élet praktikus kérdéseiről és saját sokrétű tapasztalatairól (többek között: vállalkozás, munkakeresés, a megélhetés költségei, nyelvtudás szükségessége, autóval kapcsolatos kérdések
, stb.), a tájékoztató végén válasz a kérdésekre. 

7. nap (03. 12.) - Nyelvórák délelőtt és délután, szabadprogram.

8. nap (03. 13.) - Egésznapos kirándulás a csodálatos Rondába.

9. nap (03. 14.) - Nyelvórák délelőtt és délután, szabadprogram.

10. nap (03. 15.) - Szabadprogram, délután indulás a repülőtérre.


A tábor eseményeit, kirándulásait Léhner Zsuzsa - TÜRKIZ Fotó örökíti meg a résztvevők számára. 

 

IMG_1931.jpg

Mennyibe kerül?

1095 EUR/fő, de ha gyorsan döntesz és január 25-ig foglalsz, akkor csak 1045 EUR/fő, és ezt is fizetheted két részletben! (+repülőjegy)

Az ár tartalmazza az alábbiakat:

- szállás 3*-os tengerparti szállodában, Benalmadenában, félpanzióval (reggeli és vacsora), 2 ágyas, erkélyes szobában. Az ár arra az esetre vonatkozik, ha valaki 2 ágyas szobában másodmagával száll meg. Az egyágyas tartózkodás feláras. 
Ha egyedül jönnél és az egyágyas felár elkerülése érdekében hajlandó vagy valakivel megosztani a szobát, a jelentkezési lapon jelezheted a megjegyzéseknél.

- transzfer a reptér és a szállás között

- 3 alkalom szakértői tájékoztató a kiköltözés és az itteni élet minden hivatalos és nemhivatalos tudnivalójáról, az általános információkon túl az egyedi kérdések megválaszolásával

- kirándulás Malagába, valamint belépők az Alcazabába és a k
atedrálisba

- kirándulás Rondába, a hangulatos főtér és óváros, a híres Puente Nuevo és a bikaviadal múzeum meglátogatása (belépőjeggyel).

- 6x180 perc, azaz összesen 18 órányi beszédközpontú spanyol nyelvi oktatás, gyakorlás.

- "lifestyle" fotózás a tábor ideje alatt, szerkesztett fotók és videós összefoglaló
, utólag digitális fotóalbumban átadva


Az ár nem tartalmazza a repülőjegyet, amit mindenki egyénileg vásárol meg a Ryanair március 6-i és visszafelé a 15-i járatára a kívánt poggyásszal és más, igény szerinti kiegészítőkkel (elsőbbségi beszállás, ülőhely, stb.). A repjegy megvásárlásával várj, amíg jelezzük, hogy biztosan indul a tábor!

Ha meg tudod oldani máshogy a szállást és az esemény helyszínére való eljutást, akkor jelezd, kérlek, és kalkulálunk neked egy árat eszerint.

A foglalás 2023. január 31-
ig előleg fizetésével történik. Foglaláskor a teljes - január 25-ig kedvezményesen 1045 euró, utána 1095 euró - részvételi díjból 600 euró előleget kell megfizetni, a fennmaradó összeg - kedvezményes foglalás esetén 445 euró, egyébként 495 euró - beérkezési határideje február 15. (A nemzetközi utalás időigényessége miatt néhány nappal korábban szükséges elindítani.)  Természetesen lehetőség van a részvételi díj egy összegben történő kifizetésére is.  Január 31. utáni foglalás esetén már a teljes részvételi díj egyben fizetendő. A pontos átutalási információkat a jelentkezési űrlap beérkezése után e-mailben küldjük.

A tábor költségeinek időben történő rendezése miatt az előleg (vagy a teljes összegben kifizetett részvételi díj) visszatérítésére abban az esetben van lehetőség, ha a tábor a minimális résztvevői létszám hiánya miatt, vagy más, a szervezők oldalán felmerülő okból marad el. Ekkor természetesen visszatérítjük a befizetett összegeket. Résztvevői lemondás esetén az előleg (vagy a teljes részvételi díj befizetése esetén az előlegnek megfelelő részösszeg) visszatérítésre nincs lehetőség, de az összeg egy esetleges következő táborban való részvételre felhasználható.

Fotók a szállásról:

A szervezők
 

Zsuzsi.jpgLéhner Zsuzsa vagyok, szenvedélyes utazó, ex-ügyvéd, fotós, utazási tanácsadó és az Irány Spanyolország - információs napok megálmodója. Spanyolország régi szerelem számomra, azaz szinte minden, ami spanyol: a nyelv, a tájak-városok, a zene, a filmek. 2022 júniusában én is a napfényes Spanyolországba költöztem, és ennek során szembesültem azzal, hogy mennyi információra van szükség ahhoz, hogy az ember megvesse itt a lábát. Ugyanakkor az is egyértelművé vált, hogy ez egy igazán kellemes "élőhely" a sok napsütéssel, a tengerrel, a pálmafákkal és a könnyed hangulattal. Nekem "bagoly"-típusként az is fontos, hogy itt később sötétedik, és az élet nem fejeződik be olyan hamar és nem kezdődik olyan korán, mint Magyarországon. Mindezek a tapasztalatok adták az ötletet, hogy másoknak is segítsek új életet kezdeni ebben a kellemes klímájú, gyönyörű országban. Azt is látom, hogy ingatlanbefektetésre és kétlaki életre is remek hely, úgyhogy az információs napok akkor is hasznosak neked, ha nem akarsz végleg ideköltözni, de mégis nyitnál errefelé.

Papp Ági vagyok. Új építésű és használt ingatlanok forgalmazásával és lakberendezéssel foglalkozom. Az elmúlt időszakban sikerült a korábban megszerzett tapasztalataimat a spanyol környezetbe integrálni. Spanyolország sok szempontból egyedi. Többek között az ügyintézésben, az ingatlanvásárlásban is eltérő sajátosságokkal bír. Nagyon könnyű elveszni a sokszor egymásnak ellentmondó információkban és a nem egységes szabályozó rendszerben. Emiatt is álltam  Zsuzsi kiváló ötlete mellé, hiszen szeretek az embereknek segíteni. 7. éve élek a hazámtól távol, Ausztria után tavaly óta erősítem a Costa del Solon élők seregét. Az itteni élet egészen más. A napfény, a tenger, a spanyol emberek életigenlése teljesen eltér a Közép- és Nyugat-Európában megszokottól. Nyugodtak, lazák és mindig találnak okot az ünneplésre. Pálmafák, papagájok, szieszta, és itt az este 8 óra még délutánnak számít!

A nyelvtanár
 

Carolina.jpg

Kalocsai Karola vagyok, az online tanításban szenvedéllyel és több éves tapasztalattal rendelkező spanyol-angol nyelvtanár, akkreditált idegenvezető, üzleti kommunikációs szakember és gasztrokirándulások szervezője. 2016 óta élek Spanyolországban, tanulmányaimat a Cervantes Intézetben, a Spanyol Királyság által működtetett kulturális intézetben és nemzetközi spanyol nyelviskolában abszolváltam. Kiköltözésem után tovább folytattam a nyelvtanulást a Solingua Instituto-ban és a Centro de Estudios Idea nyelvi központokban, majd a mindennapi életben tökéletesítettem. Természetesen a nyelvtudáson túl számos egyéb hozzávaló is szükséges a sikeres kiköltözéshez és az ittléthez, azonban az információs és nyelvi tábor ideje alatt beszédközpontú nyelvóráimon rengeteg hasznos, a való életben jól használható szituációs helyzetet tanulunk, gyakorlunk, ezáltal a napi ügyek intézése is egyszerűbbé válik mindenki számára.

Résztvevői vélemények (Információs napok)
 "Mindenre választ kaptam, ami érdekelt, a szállás és az ellátás is teljesen hibátlan volt. Az együtt töltött időről készült videót nagyon jó volt végignézni és újra átélni! Úgy érzem, Spanyolországban megtaláltam a helyem. Mindenkinek ajánlom az eseményt, akit érdekel egy új élet lehetősége." - Sz. László

"Az egész program jó volt, minden tájékoztatót hasznosnak találtunk, a búcsúest örök élmény marad! Az esetményt kifejezetten ajánljuk azoknak, akik ingatlant szeretnének itt vásárolni, nagyon sok hasznos infó hangzott el ezzel kapcsolatban. Azóta megnéztük a "táborról" készült képeket is, nagyon szuperek lettek. Hálásan köszönünk mindent!" - R. Imre és Anita

"Engem elsősorban az itteni vállalkozási lehetőség érdekelt és abszolút kecsegtető, amit megtudtam, sőt, már jövőbeni üzleti partneri kontaktokat is gyűjtöttem. Emellett nagyon jól éreztem magam, jó társaság jött össze!" - V. Zsolt

 

A helyek hamar elfogynak. Hidd el, erről nem akarsz lemaradni :) Jelentkezz most!

A jelentkezési lapon megadott e-mail címen felvesszük veled a kapcsolatot a foglalás véglegesítéséhez.

Ha kérdésed van, írj a menjunkandaluziaba@gmail.com-ra.

Az esemény privát Facebook-csoportja: Menjünk Andalúziába

Ha most csak az Információs csomag érdekel, annak részleteit itt találod: Irány Spanyolország! Információs napok

Íme egy képgaléria az előző alkalommal készült fotóinkból. Ugye, hogy jó lenne velünk tartani, aztán pedig itt élni vagy bármikor ideruccanni, amikor kedved szottyan? ;) 

Összefoglaló videónkat is nézd meg! Ide kattintva a YouTube felületére jutsz.

Ha szeretnél értesítést kapni a jövőbeni információs napokról és más hasonló eseményekről (például spanyol nyelvtanuló tábor), akkor regisztrálj az alábbi űrlappal. Cserébe megkapod Zsuzsi Így vadássz olcsó repjegyet című e-könyvét :)

bottom of page