top of page
Logó_infónapok.png

Irány Spanyolország!

Online információs napok a Spanyolországba költözni vagy ott befektetni tervezőknek

IMG_4111.jpg


Fontolgatod a Spanyolországba költözést? Ingatlant szeretnél vásárolni vagy vállalkozásba kezdenél?

Akkor az "Online információs napok" neked szól! Az otthonod kényelmében kaphatsz 100%-ig megbízható információkat helyi szakértőktől a hivatalos intéznivalókról, a letelepedés lehetőségeiről, az ingatlanügyletekről és a mindennapok gyakorlati kérdéseiről.

A neten összegyűjtögetett, kétes értékű, hiányos infók nem igazán alkalmasak egy ilyen horderejű döntés megalapozásához, már ha egyáltalán találsz választ a kérdéseidre.

Nálunk nagy tapasztalattal bíró helyi magyar szakemberek tájékoztatnak minden fontos dologról, és kérdezhetsz is tőlük!


Ha ősszel akarsz költözni, ingatlant vásárolni és mindent megfelelően szeretnél előkészíteni, akkor ezt az alkalmat nem szalaszthatod el. Ha később jönnél, de több időt tervezel hagyni a felkészülésre, még jobb! Csak néhány estére kell szabaddá tenned magad az otthonodban. Ha valamelyik este épp nem érsz rá, akkor sincs gond, négyből három tájékoztatóról felvétel készül, egyről pedig írásos összefoglaló, ezeket mind megkapod.

Mikor lesz az online esemény?

2023. július 10-13. között, mindegyik napon este 7-től, 1-1,5 óra időtartamban. Az eseményt Google Meet videókonferenciaként tartjuk meg, így online követheted a tájékoztatót, a végén pedig kérdéseket is tehetsz fel. A jelentkezéskor írásban megadott kérdésekre már a tájékoztató során kitérünk.

Lehetőség van az egyes tájékoztatókra külön is jelentkezni, azonban célszerű mind a 4 tájékoztatón részt venni, mert mindegyik fontos részterületet ölel fel, ráadásul a 4-es csomagot kedvezményesen alakítottuk ki.

Lássuk a programot!

1. nap: 07. 10. hétfő 19,00 - Marbellai magyar ügyvéd tájékoztatója a hivatalos ügyekről: NIE-szám, lakcímbejelentés: empadronamiento, rezidens kártya megszerzése, bankszámlanyitás, társadalombiztosítás, magán egészségbiztosítás, egyéni vállalkozás indítása, cégalapítás, ingatlanvásárlási adminisztráció. Ezek az információk relevánsak, Spanyolország bármely részére készülsz is. A tájékoztatóról felvétel készül, amit a résztvevők megkapnak.

2. nap: 07. 11. kedd 19,00 - Régóta Barcelonában, illetve a Costa Braván élő, hivatalos ügyintézéssel és ingatlantanácsadással foglalkozó szakértő tájékoztatója a térség befektetési és cégalapítási lehetőségeiről, a hivatalos ügyekkel kapcsolatos helyi tapasztalatokról. Megtudhatod, miért drágábbak itt az ingatlanok, mégis miért érheti meg itt befektetni vagy üzleti tevékenységet folytatni. A tájékoztatóról felvétel készül, amit a résztvevők megkapnak.

3. nap: 07. 12. szerda 19,00 - A Costa del Sol-on élő és működő ingatlan-szakértő tájékoztatója az ingatlanvásárlás és -bérlés tudnivalóiról, a térség sajátosságairól, az irányárakról, az ingatlantípusokról és mindarról, amit tudnod kell ahhoz, hogy megfelelő döntést hozhass, hol fogsz lakni, ha kiköltözöl, vagy milyen befektetési lehetőségekkel kalkulálhatsz. A tájékoztatóról összefoglaló írásos anyag készül, amit a résztvevők megkapnak.

4. nap: 07. 13. csütörtök 19,00 - Utolsó tájékoztatónkat 13 éve a Costa del Sol-on élő, üzletfejlesztési tanácsadóként dolgozó honfitársunk tartja, aki az évek során szerzett tapasztalatait osztja meg velünk a mindennapi élet gyakorlati kérdéseiről. Az ördög a részletekben rejlik, ha ezekre a dolgokra nem készülsz fel, az sok felesleges fejtörést, bonyodalmat és bosszúságot okozhat. Ezek megelőzése érdekében szó lesz többek között a beilleszkedésről, a nyelvtudás szükségességéről, a munkakeresésről, a megélhetés költségeiről, az autóval kapcsolatos kérdésekről (magyar gépjármű átregisztrálása), a gyerekek beiskoláztatásáról, az orvosi ellátásról (magánbiztosítás vagy állami), a kisállatok kiviteléről. Bár szakértőnk a Costa del Sol-on él, az információk többsége egész Spanyolországra nézve érvényes és hasznos. A tájékoztatóról felvétel készül, amit a résztvevők
 megkapnak.

Minden tájékoztató végén lesz egy kérdezz-felelek szekció is. A leghatékonyabb válaszadás érdekében a jelentkezésedkor az űrlapon írd meg a téged leginkább foglalkoztató néhány kérdést. 

IMG_1931.jpg

Mennyibe kerül?

~ Early bird 4-es csomag június 12-ig: 70 EUR, amely mind a 4 tájékoztatón való részvételt 
  tartalmazza (így 17,50 EUR/tájékoztató)

~
Early bird jegy június 12-ig: 25 EUR/tájékoztató

~ Normál 4-es csomag június 13-tól: 85 EUR, amely mind a 4 tájékoztatón való részvételt
  tartalmazza (így kb. 21 EUR/tájékoztató)

~
Normál jegy március 27-től: 30 EUR/tájékoztató

  Ajándék: egy hasznos lista az átlagos rezsiköltségekről, az alapélelmiszerek áráról, mindez segít kalkulálni, hogy milyen havi jövedelemre lesz szükséged. (A listát az esemény hetében küldjük.)

 A részvételt fizetheted forintban is, az aktuális (más banki árfolyamokhoz képest kedvezőbb) Revolut árfolyamon. A pontos fizetési információkat a jelentkezési űrlap beérkezése után e-mailben küldöm.

Hidd el, erről nem akarsz lemaradni :) Jelentkezz most!

A jelentkezési lapon megadott e-mail címen felveszem veled a kapcsolatot a foglalás véglegesítéséhez.

A szervező
 

Zsuzsi.jpgDr. Léhner Zsuzsanna (Zsuzsi) vagyok, szenvedélyes utazó, ex-ügyvéd, fotós, utazási tanácsadó és az Irány Spanyolország - információs napok megálmodója. Spanyolország régi szerelem számomra, azaz szinte minden, ami spanyol: a nyelv, a tájak-városok, a zene, a filmek. 2022 júniusában én is a napfényes Spanyolországba költöztem, és ennek során szembesültem azzal, hogy mennyi információra van szükség ahhoz, hogy az ember megvesse a lábát. Ugyanakkor az is egyértelművé vált, hogy ez egy igazán kellemes "élőhely" a sok napsütéssel, a tengerrel, a pálmafákkal és a könnyed hangulattal. Nekem "bagoly"-típusként az is fontos, hogy itt később sötétedik, és az élet nem fejeződik be olyan hamar és nem kezdődik olyan korán, mint Magyarországon. Mindezek a tapasztalatok adták az ötletet, hogy másoknak is segítsek új életet kezdeni ebben a kellemes klímájú, gyönyörű országban. Azt is látom, hogy ingatlanbefektetésre és kétlaki életre is remek hely, úgyhogy az információs napok akkor is hasznosak neked, ha nem akarsz végleg ideköltözni, de mégis nyitnál errefelé.

Ha kérdésed van, írj a bestofbarcelona11@gmail.com e-mail-re.

Ha pedig szeretnél értesítést kapni a jövőbeni információs napokról és más hasonló eseményekről, akkor regisztrálj az alábbi űrlappal. Cserébe megkapod az Így vadássz olcsó repjegyet című e-könyvemet :) Ha nem érkezne meg automatikusan, írj a fenti e-mail címre és küldöm!

bottom of page