top of page
Logó_infónapok.png

Irány Spanyolország!

Online információs napok a Spanyolországba költözni vagy ott befektetni tervezőknek

IMG_4111.jpg


Fontolgatod a Spanyolországba költözést? Ingatlant szeretnél vásárolni vagy vállalkozásba kezdenél?

Akkor az "Online információs napok" neked szól! Az otthonod kényelmében kaphatsz 100%-ig megbízható információkat helyi szakértőktől a hivatalos intéznivalókról, a letelepedés lehetőségeiről, az ingatlanügyletekről és a mindennapok gyakorlati kérdéseiről. Ha aznap épp nem érsz rá, arra is van megoldás!

A neten összegyűjtögetett, kétes értékű, hiányos infók nem alkalmasak egy ilyen horderejű döntés megalapozásához, már ha egyáltalán találsz választ a speciális kérdéseidre.

Nálunk nagy tapasztalattal bíró helyi magyar szakemberek, régóta Spanyolországban élő honfitársak tájékoztatnak minden fontos dologról, és kérdezhetsz is tőlük!


Ha jövő évben akarsz költözni, ingatlant vásárolni és mindent megfelelően szeretnél előkészíteni, akkor ezt az alkalmat nem szalaszthatod el. Akkor is hasznos lesz, ha még nem tudod pontosan, mikor indulsz majd útnak, de már most szeretnél elkezdeni rákészülni. Csak néhány estére kell szabaddá tenned magad az otthonodban. Ha valamelyik este épp nem érsz rá, akkor sincs gond, a tájékoztatókról felvétel készül, ezeket megkapod és visszanézheted.
 

Mikor lesz az online esemény?

2023. október 26-29. között, este 1-1,5 óra időtartamban. Az eseményt Google Meet videókonferenciaként tartjuk meg, így online követheted a tájékoztatót, a végén pedig kérdéseket is tehetsz fel, akár szóban, akár írásban. Már a jelentkezéskor is megadhatod a téged leginkább foglalkoztató kérdéseket.

Lehetőség van az egyes tájékoztatókra külön is jelentkezni, azonban célszerű mind a 4 tájékoztatón részt venni, mert mindegyik fontos részterületet ölel fel, ráadásul a 4-es csomagot kedvezményesen alakítottuk ki.

Lássuk a programot!

1. nap: 10. 26. csütörtök 19,00 - Régóta Barcelonában, illetve a Costa Braván élő, turisztikai vállalkozása mellett hivatalos ügyintézéssel foglalkozó szakértőnk tájékoztatója egyrészt a hivatalos ügyekről: NIE-szám, lakcímbejelentés: empadronamiento, rezidens kártya megszerzése, bankszámlanyitás, társadalombiztosítás/magán egészségbiztosítás, vállalkozás indítása, ingatlanvásárlási adminisztráció. Ezek az információk általában véve érvényesek Spanyolországban. Másrészt bemutatja nekünk a térség ingatlanbefektetési és cégalapítási lehetőségeit, a helyi tapasztalatokat. Megtudhatod, miért drágábbak itt az ingatlanok, mégis miért éri meg ide költözni, itt befektetni vagy üzleti tevékenységet folytatni.

2. nap: 10. 27. péntek 20,00 - Ingatlanszakértőnk tájékoztatója az ingatlanvásárlás és -bérlés tudnivalóiról, a térség sajátosságairól, az irányárakról, az ingatlantípusokról és mindarról, amit tudnod kell ahhoz, hogy megfelelő döntést hozhass, hol fogsz lakni, ha kiköltözöl, vagy milyen befektetési lehetőségekkel kalkulálhatsz. Bár a tájékoztató elsősorban a Costa del Sol térségére vonatkozik, az információk érvényesek más, a magyar kiköltözők/ingatlanvásárlók által preferált területek esetében is. 


3. nap: 10. 28. szombat 19,00 - A Spanyolország iránt érdeklődők közül sokan ismerik és követik újságíró partnerünket, aki régóta szolgáltat híreket, információkat a hispán mindennapokról. 2016-ban költözött a Costa Blancára, így alaposan ismeri a régiót, az ottani életet. Most egy kicsivel a Costa Blanca déli határa alatt, a már Costa Cálidához tartozó La Mangán lakik, de továbbra is ezer szállal kötődik a szomszédos "Blancához". Számtalan tapasztalatát, történetét osztja meg velünk a térségről, közelebb hozva mindazokhoz, akik fontolgatják, hogy ezen a vidéken telepednek le. Elmeséli, ő hogyan költözött Spanyolországba és miért épp ezt a részt választotta. Javasoljuk, hogy a résztvevők akár már a jelentkezéskor, akár később, de még a tájékoztató előtt küldjék el nekünk azt az egy-két kérdést, amire szeretnének tőle választ kapni.

4. nap: 10. 29. vasárnap 19,00 - Utolsó tájékoztatónkat 13 éve a Costa del Sol-on élő, üzletfejlesztési tanácsadóként dolgozó honfitársunk tartja, aki az évek során helyi lakosként szerzett tapasztalatait osztja meg velünk a mindennapi élet gyakorlati kérdéseiről. Az ördög a részletekben rejlik, ha ezekre a dolgokra nem készülsz fel, az sok felesleges fejtörést, bonyodalmat és bosszúságot okozhat. Ezek megelőzése érdekében szó lesz többek között a beilleszkedésről, a nyelvtudás szükségességéről, a munkakeresésről, a megélhetés költségeiről, az autóval kapcsolatos kérdésekről (magyar gépjármű átregisztrálása), a gyerekek beiskoláztatásáról, az orvosi ellátásról (magánbiztosítás vagy állami), a kisállatok kiviteléről. Szakértőnk a Costa del Sol-on él, de az információk többsége egész Spanyolországra nézve érvényes és hasznos. A tájékoztatóról felvétel készül, amit a résztvevők megkapnak.

Minden tájékoztató végén lesz egy kérdezz-felelek rész is. A leghatékonyabb válaszadás érdekében a jelentkezésedkor az űrlapon írd meg a téged leginkább foglalkoztató 1-2 kérdést. 

Mindegyik tájékoztatóról felvétel készül, amit a résztvevők megkapnak.

IMG_1931.jpg

Mennyibe kerül?

~ "All in" - 4-es csomag: 85 EUR, amely mind a 4 tájékoztatón való részvételt
  tartalmazza (így kb. 21 EUR/tájékoztató)


~ "Single" - tájékoztató-jegy: 30 EUR/tájékoztató

  Ha legalább három tájékoztató érdekel, már érdemes a 4-es csomagot választani!


  AJÁNDÉK:

- írásos összefoglaló az ingatlanügyekről tartott tájékoztatóról (csak a 4-es csomagra regisztrálóknak és az október 27-i tájékoztatóra jegyet váltóknak)
  - hasznos összefoglaló az általános tudnivalókról (pl. orvosi ellátás, házi kedvenccel való kiköltözés, stb.) és lista az átlagos megélhetési költségekről (csak a 4-es csomagra regisztrálóknak
 és az október 29-i tájékoztatóra jegyet váltóknak)
Az ajándék írásos anyagokat az esemény hetében küldjük e-mailben.Fizethetsz forintban is, az aktuális (más banki árfolyamokhoz képest kedvezőbb) Revolut árfolyamon. Lehetőség van átutalásra és bankkártyás fizetés igénybevételére is. A pontos fizetési információkat a jelentkezési űrlap beérkezése után e-mailben küldöm.

Hidd el, erről nem akarsz lemaradni :) Jelentkezz most!

A jelentkezési lapon megadott e-mail címen felveszem veled a kapcsolatot a foglalás véglegesítéséhez.

A szervező
 

Zsuzsi.jpgDr. Léhner Zsuzsanna (Zsuzsi) vagyok, szenvedélyes utazó, ex-ügyvéd, fotós, utazási tanácsadó és az Irány Spanyolország - információs napok megálmodója. Spanyolország régi szerelem számomra, azaz szinte minden, ami spanyol: a nyelv, a tájak-városok, a zene, a filmek. 2022 júniusában én is a napfényes Spanyolországba költöztem, és ennek során szembesültem azzal, hogy mennyi információra van szükség ahhoz, hogy az ember megvesse a lábát. Ugyanakkor az is egyértelművé vált, hogy ez egy igazán kellemes "élőhely" a sok napsütéssel, a tengerrel, a pálmafákkal és a könnyed hangulattal. Nekem "bagoly"-típusként az is fontos, hogy itt később sötétedik, és az élet nem fejeződik be olyan hamar és nem kezdődik olyan korán, mint Magyarországon. Mindezek a tapasztalatok adták az ötletet, hogy másoknak is segítsek új életet kezdeni ebben a kellemes klímájú, gyönyörű országban. Azt is látom, hogy ingatlanbefektetésre és kétlaki életre is remek hely, úgyhogy az információs napok akkor is hasznosak neked, ha nem akarsz végleg ideköltözni, de mégis nyitnál errefelé.

Ha kérdésed van, írj a bestofbarcelona11@gmail.com e-mail-re.

Ha pedig szeretnél értesítést kapni a jövőbeni információs napokról és más hasonló eseményekről, akkor regisztrálj az alábbi űrlappal. Cserébe megkapod az Így vadássz olcsó repjegyet című e-könyvemet :) Ha nem érkezne meg automatikusan, írj a fenti e-mail címre és küldöm!

bottom of page