top of page
Logó_infónapok.png

Menjünk Spanyolországba!

Online információs napok a Spanyolországba költözni vagy ott befektetni tervezőknek

IMG_4111.jpg


Téged is megbabonázott a mediterrán klíma és életvidámság? Számodra is ellenállhatatlanok a pálmafás tengerpartok és a latin ritmusok? Akkor nem csoda, ha fontolgatod a Spanyolországba költözést vagy szeretnél ott ingatlant vásárolni.

Ha pedig fontosnak tartod, hogy megfelelően felkészülj egy ekkora lépésre, akkor az immár ötödik alkalommal megrendezendő "Online információs napok" neked szól! Az otthonod kényelmében kaphatsz 100%-ig megbízható információkat helyi magyar szakértőktől a letelepedés lehetőségeiről, a hivatalos intéznivalókról, az ingatlanügyletekről és a mindennapok gyakorlati kérdéseiről.

Ha a tájékoztatók idején épp nem érsz rá vagy szeretnéd a hallottakat később is felidézni, felvételről visszanézheted.

 

A neten összegyűjtögetett kétes értékű, egymásnak ellentmondó és hiányos infók nem alkalmasak egy ilyen horderejű döntés megalapozásához, már ha egyáltalán találsz választ a speciális kérdéseidre. Nálunk régóta Spanyolországban élő,  tapasztalt helyi magyar szakemberek tájékoztatnak minden fontos dologról, és kérdezhetsz is tőlük!

Ha az év második felében akarsz költözni, ingatlant vásárolni és mindent megfelelően szeretnél előkészíteni, akkor ezt az alkalmat ne szalaszd el. Akkor is hasznos lesz, ha még nem tudod pontosan, mikor indulsz majd útnak, de már most szeretnél elkezdeni rákészülni. Csak néhány estére kell szabaddá tenned magad az otthonodban, de ha valamelyik este épp nem érsz rá, akkor sincs gond: a tájékoztatókról felvétel készül, ezeket megkapod és bármikor visszanézheted.
 

Mikor lesz az online esemény?

2024. május 21-24. között négy este, nagyjából 1,5 óra időtartamban. Az eseményt Google Meet videókonferenciaként tartjuk meg, így online követheted a tájékoztatót, és közben vagy a végén kérdéseket is tehetsz fel, akár szóban, akár írásban. Már jelentkezéskor megadhatod a téged leginkább foglalkoztató kérdéseket.

Lehetőség van az egyes tájékoztatókra külön is jelentkezni, azonban célszerű mind a 4 tájékoztatón részt venni, mert mindegyik fontos részterületet ölel fel, ráadásul a 4-es csomagot kedvezményesen alakítottuk ki.

Lássuk a programot!

1. nap: 05. 21. kedd 19,00 - A Spanyolország iránt érdeklődők közül sokan ismerik és követik újságíró partnerünket, aki régóta szolgáltat híreket, információkat a hispán mindennapokról. 2016-ban költözött a Costa Blancára, így alaposan ismeri a régiót, az ottani életet. Számtalan tapasztalatát, történetét osztja meg velünk a térségről, közelebb hozva mindazokhoz, akik fontolgatják, hogy ezen a vidéken telepednek le. Elmeséli, ő hogyan költözött Spanyolországba és miért épp ezt a részt választotta, milyen élményeket szerzett errefelé. 

2. nap: 05. 22. szerda 19,00 - Ingatlanszakértőnk tájékoztatója az ingatlanvásárlás és -bérlés tudnivalóiról, a Costa del Sol térség sajátosságairól, az irányárakról, az ingatlantípusokról és mindarról, amit tudnod kell ahhoz, hogy megfelelő döntést hozhass, hol fogsz lakni, ha kiköltözöl, vagy milyen befektetési lehetőségekkel kalkulálhatsz. Bár a tájékoztató elsősorban a Costa del Sol térségére vonatkozik, az információk érvényesek más, a magyar kiköltözők/ingatlanvásárlók által preferált területek esetében is. 


3. nap: 05. 23. csütörtök 19,00 - Régóta Barcelonában, majd a Costa Braván élő, turisztikai vállalkozása mellett hivatalos ügyintézéssel foglalkozó szakértőnk tájékoztatója egyrészt a hivatalos ügyekről: NIE-szám, lakcímbejelentés, vagyis empadronamiento, rezidens kártya megszerzése, bankszámlanyitás, társadalombiztosítás/magán egészségbiztosítás, vállalkozás indítása, ingatlanvásárlási adminisztráció. Másrészt bemutatja nekünk a barcelonai térség jellemzőit, a helyi tapasztalatokat. Elmondja, miért drágábbak itt az ingatlanok, mégis miért éri meg ide költözni, itt befektetni vagy üzleti tevékenységet folytatni.

4. nap: 05. 24. péntek 20,00 - Utolsó tájékoztatónkat 14 éve a Costa del Sol-on élő honfitársunk tartja, aki az évek során helyi lakosként szerzett tapasztalatait osztja meg velünk a mindennapi élet gyakorlati kérdéseiről. Az ördög a részletekben rejlik, ha ezekre a dolgokra nem készülsz fel, az sok felesleges fejtörést, bonyodalmat és bosszúságot okozhat. Ezek megelőzése érdekében szó lesz többek között a beilleszkedésről, a nyelvtudásról, a munkakeresésről, a megélhetés költségeiről, az autóval kapcsolatos kérdésekről (magyar gépjármű átregisztrálása, jogosítvány cseréje), a gyerekek óvodába iratásáról és beiskoláztatásáról, az orvosi ellátásról (magánbiztosítás vagy állami), a kisállatok kiviteléről. Szakértőnk a Costa del Sol-on él spanyol férjével és kislányával, de az információk többsége egész Spanyolországra nézve érvényes és hasznos. 

Minden tájékoztató közben lehet kérdezni az épp tárgyalt témáról, és a végén lesz egy kérdezz-felelek rész is. A leghatékonyabb válaszadás érdekében érdemes már a jelentkezéskor az űrlapon megadni a téged leginkább foglalkoztató 1-2 kérdést. 

Mindegyik tájékoztatóról felvétel készül, amit a résztvevők utólag megkapnak.

Vélemények

Visszajelzések a korábbi online információs napok résztvevőitől:

"Hálás köszönet a szervezésért! Nagyon profi volt, rengeteg információval. Nekünk nagyon sokat segített. Mi eldöntöttük hogy megyünk, és legalább tudjuk, hol kezdjük az intézkedést. Ajánlani is fogom másoknak!" - H. Cs. Krisztina

"Nagyon hasznos és élvezhető volt a sorozat, úgy örülök, hogy megtaláltam ezt a lehetőséget!" - L. Flóra

"
Tetszett az esemény és hasznosnak találtam. Korábban már volt szerencsém Costa del Sol-ról egy ott élő magyar beszámolóját meghallgatni, és megmondom őszintén, hogy az a kép, amit felfestett, valahogy túl szépnek tűnt ahhoz, hogy igaz legyen. Az általatok elmondottak árnyalták és életszerűbbé tették azt a képet, ami nem jelenti azt, hogy Spanyolország vagy a Costa del Sol kevésbé lenne vonzó ezek fényében. Hálásan köszönöm a lehetőséget és a munkátokat, amivel lehetővé tettétek, hogy egy másfajta rálátásom is legyen a területre." - H. Katalin

"A 3. és 4. napi tájékoztatókat emelném ki, amikor a szakértőkkel beszélgettél. Mindkettőjükből áradt az a pozitív életszemlélet és mindennapi vidámság, amit Magyarországon legjobban hiányolok a társadalomból, és ami még jobban erősíti azt az elhatározásomat, hogy jól teszem, ha Spanyolországban képzelem el a jövőmet." - K. Zsolt 

IMG_1931.jpg

Mennyibe kerül?

~ "All in" - 4-es csomag: 85 EUR, amely mind a 4 tájékoztatón való részvételt tartalmazza (így csak kb. 21 EUR/tájékoztató).

~ "Single" - tájékoztató-jegy: 30 EUR/tájékoztató. 

Ha legalább három tájékoztató érdekel, már érdemes a 4-es csomagot választani!

F
izethetsz forintban is, az aktuális (más banki árfolyamokhoz képest kedvezőbb) Revolut árfolyamon. Lehetőség van átutalásra és bankkártyás fizetés igénybevételére is. A pontos fizetési információkat a jelentkezési űrlap beérkezése után e-mailben küldöm.


  AJÁNDÉK:

- Írásos összefoglaló az ingatlanügyekről tartott tájékoztatóról (csak a 4-es csomagra regisztrálóknak és a május 22-i tájékoztatóra jegyet váltóknak).

- Hasznos összefoglaló az általános tudnivalókról (pl. orvosi ellátás, házi kedvenccel való kiköltözés, stb.) és lista az átlagos megélhetési költségekről (csak a 4-es csomagra regisztrálóknak és a május 24-i tájékoztatóra jegyet váltóknak)


Az ajándék írásos anyagokat az esemény után küldjük e-mailben, akárcsak a felvételeket.

Hidd el, erről nem akarsz lemaradni :) Jelentkezz most, nehogy később elfelejtsd! ;)

A jelentkezési lapon megadott e-mail címen felveszem veled a kapcsolatot a foglalás véglegesítéséhez.

A szervező
 

Zsuzsi.jpgDr. Léhner Zsuzsanna (Zsuzsi) vagyok, szenvedélyes utazó, ex-ügyvéd, fotós, tanácsadó és a Menjünk Spanyolországba! - információs napok megálmodója. Spanyolország régi szerelem számomra, azaz szinte minden, ami spanyol: a nyelv, a tájak-városok, a zene, a filmek. 2022 júniusában én is a napfényes Spanyolországba költöztem, és ennek során szembesültem azzal, hogy mennyi információra van szükség ahhoz, hogy az ember megvesse a lábát. Ugyanakkor az is egyértelművé vált, hogy ez egy igazán kellemes "élőhely" a sok napsütéssel, a tengerrel, a pálmafákkal és a könnyed hangulattal. Nekem "bagoly"-típusként az is fontos, hogy itt később sötétedik, és az élet nem fejeződik be olyan hamar és nem kezdődik olyan korán, mint Magyarországon. Mindezek a tapasztalatok adták az ötletet, hogy másoknak is segítsek új életet kezdeni ebben a kellemes klímájú, gyönyörű országban. Azt is látom, hogy ingatlanbefektetésre és kétlaki életre is remek hely, úgyhogy az információs napok akkor is hasznosak neked, ha nem akarsz végleg ideköltözni, de mégis nyitnál errefelé.

Ha kérdésed van, írj a bestofbarcelona11@gmail.com e-mail-re.

Ha pedig szeretnél értesítést kapni a jövőbeni információs napokról és más hasonló eseményekről, akkor regisztrálj az alábbi űrlappal. Cserébe megkapod az Így vadássz olcsó repjegyet című e-könyvemet :) Ha nem érkezne meg automatikusan, írj a fenti e-mail címre és küldöm!

bottom of page