top of page
Logó_infónapok.png

Irány Spanyolország!

Online információs napok a Spanyolországba költözni vagy ott befektetni tervezőknek

IMG_4111.jpg


Fontolgatod a Spanyolországba, azon belül is a Costa del Solra, netán Barcelonába vagy a Costa Bravára költözést? Ingatlant szeretnél vásárolni vagy vállalkozásba kezdenél?

Akkor az "Online információs napok" neked szól! Az otthonod kényelmében kaphatsz 100%-ig megbízható információkat helyi szakértőktől a hivatalos intéznivalókról, a letelepedés lehetőségeiről, az ingatlanügyletekről és a mindennapok gyakorlati kérdéseiről.

A neten összegyűjtögetett, kétes értékű, hiányos infók nem kimondottan alkalmasak egy ilyen horderejű döntés megalapozásához, már ha egyáltalán találsz választ a kérdéseidre.

Nálunk nagy tapasztalattal bíró helyi magyar szakemberek tájékoztatnak minden fontos dologról, és kérdezhetsz is tőlük!


Ha nyáron vagy ősszel akarsz költözni, ingatlant vásárolni és mindent időben szeretnél előkészíteni, akkor ezt az alkalmat nem szalaszthatod el. A helyszíni információs napokkal szemben ezúttal kiutaznod sem kell, csak néhány estére szabaddá tenned magad az otthonodban.

Mikor lesz az online esemény?

2023. április 24-27. között, mindegyik napon este, kb. 1-1,5 óra időtartamban. Az eseményt Google Meet videókonferenciaként tartjuk meg, így online követheted a tájékoztatót, a végén pedig kérdéseket is tehetsz fel. A jelentkezéskor írásban megadott kérdésekre már a tájékoztató során kitérünk. A tájékoztatókról felvételt készítünk, ezeket minden résztvevő megkapja.


Lássuk a programot!

1. nap: 04. 24. hétfő 17,00 - Marbellai magyar ügyvéd tájékoztatója a hivatalos ügyekről: NIE-szám, lakcímbejelentés: empadronamiento, rezidens kártya megszerzése, bankszámlanyitás, társadalombiztosítás, magán egészségbiztosítás, egyéni vállalkozás indítása, cégalapítás, ingatlanvásárlási adminisztráció.

2. nap: 04. 25. kedd 18,00 - A Costa del Sol-on működő ingatlan-szakértő tájékoztatója az ingatlanvásárlás és -bérlés tudnivalóiról, a térség sajátosságairól, az irányárakról, az ingatlantípusokról és mindarról, amit tudnod kell ahhoz, hogy megfelelő döntést hozhass, hol fogsz lakni, ha kiköltözöl, vagy milyen befektetési lehetőségekkel kalkulálhatsz.

3. nap: 04. 26. szerda 18,00 - Régóta Barcelonában, illetve a Costa Braván élő, hivatalos ügyintézéssel és ingatlantanácsadással foglalkozó szakértő tájékoztatója a térség befektetési és cégalapítási lehetőségeiről, a hivatalos ügyekkel kapcsolatos helyi tapasztalatokról. Megtudhatod, miért drágábbak itt az ingatlanok, mégis miért érheti meg itt befektetni vagy üzleti tevékenységet folytatni.

4. nap: 04. 27. csütörtök 18,00 - Utolsó tájékoztatónkat 13 éve a Costa del Sol-on élő, üzletfejlesztési tanácsadóként dolgozó honfitársunk tartja, aki az évek során szerzett tapasztalatait osztja meg velünk a mindennapi élet gyakorlati kérdéseiről. Az ördög a részletekben rejlik, ha ezekre a dolgokra nem készülsz fel, az sok felesleges fejtörést, bonyodalmat és bosszúságot okozhat. Ezek megelőzése érdekében szó lesz többek között a beilleszkedésről, a nyelvtudás szükségességéről, a munkakeresésről, a megélhetés költségeiről, az autóval kapcsolatos kérdésekről (magyar gépjármű átregisztrálása), a gyerekek beiskoláztatásáról, az orvosi ellátásról (magánbiztosítás vagy állami), a kisállatok kiviteléről. 

Minden tájékoztató végén lesz egy kérdezz-felelek szekció is. A leghatékonyabb válaszadás érdekében a jelentkezésedkor írd meg a téged leginkább foglalkoztató 3 kérdést. 

A szervező
 

Zsuzsi.jpgDr. Léhner Zsuzsanna (Zsuzsi) vagyok, szenvedélyes utazó, ex-ügyvéd, fotós, utazási tanácsadó és az Irány Spanyolország - információs napok megálmodója. Spanyolország régi szerelem számomra, azaz szinte minden, ami spanyol: a nyelv, a tájak-városok, a zene, a filmek. 2022 júniusában én is a napfényes Spanyolországba költöztem, és ennek során szembesültem azzal, hogy mennyi információra van szükség ahhoz, hogy az ember megvesse a lábát. Ugyanakkor az is egyértelművé vált, hogy ez egy igazán kellemes "élőhely" a sok napsütéssel, a tengerrel, a pálmafákkal és a könnyed hangulattal. Nekem "bagoly"-típusként az is fontos, hogy itt később sötétedik, és az élet nem fejeződik be olyan hamar és nem kezdődik olyan korán, mint Magyarországon. Mindezek a tapasztalatok adták az ötletet, hogy másoknak is segítsek új életet kezdeni ebben a kellemes klímájú, gyönyörű országban. Azt is látom, hogy ingatlanbefektetésre és kétlaki életre is remek hely, úgyhogy az információs napok akkor is hasznosak neked, ha nem akarsz végleg ideköltözni, de mégis nyitnál errefelé.

Ha jelentkezni szeretnél vagy kérdésed van, írj a bestofbarcelona11@gmail.com e-mail-re. Válaszban küldöm a további információkat!

Íme egy képgaléria az első, helyszíni információs napokon készült fotókból. Ugye, hogy jó lenne itt élni vagy bármikor ideruccanni, amikor kedved szottyan? ;) 

bottom of page