top of page

INGATLANTANÁCSADÁS ELADÓKNAK

SZERETNÉD ELADNI AZ INGATLANODAT? SEGÍTEK!

Biztosan te is hallottad, talán már tapasztaltad is, hogy vége a pörgős piacnak, az ingatlanokat egyre nehezebb értékesíteni.

 

A korábbi évekre jellemző nagy kereslet miatt az árak megemelkedtek, amit azonban ma már jóval kevesebb vevő tud megengedni magának. Így sok meghirdetett ingatlannál kell árat csökkenteni, akár többször is.

Az értékesítési idő viszont megnőtt - árcsökkentés nélkül biztosan, de gyakran még árengedménnyel is. Márpedig az idő is pénz. Ha olyan élethelyzetben vagy, amit záros határidőn belül meg kell oldani, és ehhez az ingatlanod eladására van szükség, nagyon nem mindegy, meddig kell várnod.

 

Ebben a komoly kihívást jelentő helyzetben érdemes szakszerű segítséget  igénybe venni. Miért válassz engem? Hogyan tudok segíteni, hogy a pangó piac ellenére sikeres lehess?

FN2A0844_kisebb_tükr.jpg


Dr. Léhner Zsuzsanna vagyok, és amellett, hogy fotósként egyik szakterületem az ingatlanfotózás, jogász végzettségem van, sok évig foglalkoztam ingatlanügyletekkel és -szerződésekkel. 

 

Tanácsadóként a piacvezető Otthon Centrum csapatának vagyok tagja, ahol ingatlanfotós és ingatlanjogászi tapasztalataimat egyaránt hasznosítom. Mediátori képzettségem pedig segít a felek közötti megegyezés létrehozásában, az ügylet sikeres lezárásában. 

MIÉRT ÉRDEMES HOZZÁM FORDULNOD?

 • Profi fotós vagyok, ráadásul ingatlanfotós - ami speciális szakértelmet és felszerelést igényel -, így olyan színvonalas, figyelemfelkeltő képeket és videót tudok készíteni az otthonodról, amivel kiemelkedik a kínálati piac rengeteg egyéb ajánlata közül. Egy ilyen szakszerű ingatlanfotózás piaci áron nem lenne olcsó - 40-50 ezer Ft-tól kezdődik -, ám ha létrejön közöttünk az együttműködés, akkor a fotózás számodra ajándék
  A profi fotók révén több érdeklő fog kattintani az ingatlanod hirdetésére, a bemutató videó pedig megszűri az érdeklődőket, és elég lesz csak azokat fogadnod személyesen az otthonodban, akik tényleg ilyen típusú ingatlant szeretnének. 
  Itt találod honlapom ingatlanfotós oldalát és néhány ingatlanfotózásom képgalériáját:  INGATLANFOTÓK

 • Piaci árösszehasonlító elemzést készítek, ami segít, hogy reálisan határozhasd meg az ingatlanod árát. Ez az elemzés nem a - gyakorta irreális - hirdetési árakon alapul, hanem a már ténylegesen megvalósult adásvételekben szereplő vételárakat veszi figyelembe. Ez egy egyszerűsített értékbecslés, aminek az értéke 15-20 ezer Ft, de számodra ajándék!

 • A hagyományos hirdetési csatornák mellett a social media marketinget és az online marketing egyéb eszközeit is használom, hogy minél több potenciális vevőhöz juttassam el az ingatlanajánlatodat.

 • Ingatlanügyekben, ingatlanszerződések megkötésében járatos jogászként szakirányú tudásommal és tapasztalatommal tudlak segíteni, hogy jogi szempontból is biztonságban légy.

 • Az Otthon Centrummal, az ország piacvezető ingatlanhálózatával működöm együtt. 
  Nálunk van a legnagyobb vevői adatbázis, így a regisztrált keresőink közül jó néhánynak azonnal ki tudom ajánlani az ingatlanodat.
  Nálunk dolgozik a legtöbb tanácsadó is, akik saját ügyfeleiknek szintén ajánlhatják, ami tovább növeli a gyors értékesítés esélyét.
  Ugyanakkor a velem való együttműködés nem akadálya annak, hogy te is foglalkozhass az ingatlanod értékesítésével. Erre mindegyik típusú együttműködés esetén lehetőséged van!
  Attól sem kell tartanod, hogy kevesebb pénzed marad a jutalékunk kifizetése után, mint ha saját magad adnád el az ingatlant, hiszen sok kereső ügyfelünk, profi értékesítési rendszerünk és figyelemfelkeltő, színvonalas vizuális anyagaink révén el tudjuk adni az ingatlanodat olyan áron, hogy fedezze a jutalékunkat is - ami egyébként kedvező: többféle verzió van, de bizonyos esetben akár mindössze 2%!


 

A LEGGYAKORIBB HIBÁK INGATLANÉRTÉKESÍTÉS SORÁN

 

A sikeres eladás sok összetevőből áll, mégis van két szembetűnő dolog, ami a legtöbb esetben problémát jelent és akadályozza vagy lassítja a folyamatot:

 •  Az egyik fő probléma a meghirdetett ingatlanok túlárazása. Természetes, hogy senki nem szeretné áron alul elkótyavetyélni az otthonát, ugyanakkor a túlárazás is veszélyes. Egyrészt így nem lesz megfelelő érdeklődés, az időtényező pedig legtöbbször fontos szempont. Az időmúlás előbb-utóbb árcsökkentésre kényszerít, ám ha a potenciális vevők azt látják, hogy a kérdéses ingatlan túl régóta szerepel a hirdetések között, közben pedig többször is csökkent az ára, úgy gondolják, valami baj van vele, és már akkor sem jelentkeznek, ha a vételár végre piaci árra módosult. Hirdetésfeladáskor sokan a hasonló hirdetésekben szereplő árak átlaga alapján próbálják "belőni" az árat, ez azonban nem lesz reális, hiszen sok hirdetésben eleve túl magas árak szerepelnek, többnyire laikusok által meghatározva. Semmi garancia nincs rá, hogy a meghirdetett áron az adott ingatlan valóban el is kel. A sikeres értékesítés másik kulcsa tehát a helyes hirdetési ár meghatározása. Ehhez azonban megfelelő adatbázisra és szakértelemre van szükség.

 • A másik fő probléma, hogy az ingatlanhirdetések túlnyomó többségénél nagyon rossz fotók szerepelnek, amik egyáltalán nem hozzák meg a kedvet az adott ingatlanhoz. Sőt, az eladók gyakran egyáltalán nem mellékelnek képeket a hirdetéshez. Ezért nem kerül sor már kapcsolatfelvételre és megtekintésre sem, pedig lehet, hogy a helyszínen az érdeklődő beleszeretett volna a lakásba. Videót is elvétve mellékelnek a hirdetők, pedig egy jó vizuális "ingatlanbejárás" két okból is nagyon hasznos: egyrészt szintén kiemeli a hirdetést a tömegből és kedvet csinál az ingatlanhoz, másrészt megszűri az érdeklődőket, és csak azokat kell személyesen fogadni az otthonodban, akik valóban ilyen típusú lakást vagy házat keresnek. Az értékesítés sikeréhez és gyorsaságához tehát nagyon fontosak a hirdetések, posztok figyelemfelkeltő és színvonalas vizuális elemei, a profi fotók és videók.

MI A MEGOLDÁS?

Ha hozzám fordulsz, téged a fenti problémák nem fenyegetnek. Mit kell tenned ehhez?

1. lépés

 

Kérj tőlem ingyenes összehasonlító piaci elemzést, amit óriási adatbázis alapján, a tiédhez hasonló ingatlanokra vonatkozó tényleges értékesítések, már lezárt tranzakciók eladási árainak figyelembevételével készítek el. 

Ha kitöltöd és elküldöd az alábbi űrlapot, felveszem veled a kapcsolatot, és ha az ingatlan az alábbi megjelölt lokációk egyikén - vagy kivételes esetben ezek közelében - van, időpontot egyeztetünk egy személyes találkozóra, ahol átadom részedre a megfelelő ármeghatározást segítő elemzést. Ez a találkozó semmilyen kötelezettséggel nem jár, a döntés természetesen a tiéd! Ám ha szeretnél megbízást adni, erre is lesz lehetőség. 

Az elsődleges lokációk:

Budapest I., II., V., VI., VII., VIII., IX., XI., XII., XIII. és XXII. kerület, Érd, Diósd, Törökbálint, Budaörs, Tárnok, Százhalombatta, Sóskút, Biatorbágy. 

2. lépés

 

Ha a személyes találkozó során mindketten úgy érezzük, hogy szeretnénk együtt dolgozni az ingatlanod értékesítése érdekében, és megbízol, akkor ingyenesen elkészítem neked a fentebb említett profi fotókat. Szerencsés esetben, ha az ingatlan is épp megfelelő állapotban van a fotózáshoz és épp nálam van minden szükséges felszerelés, ráadásul időnk is engedi, akkor a fotózást azonnal meg is ejtjük, de lehet, hogy erre egy másik, közeli időpontot fogunk egyeztetni.

MIT NYERHETSZ?

 • A reális ár ismeretében nem árazod túl a meghirdetett ingatlanodat, így nem tolod a sikeres értékesítést a távoli jövőbe, és nem válsz komolytalanná az időről-időre szükségessé váló árleszállításokkal.

 • A reális ár ismeretében  nem árazod túlságosan alacsonyan sem az ingatlanodat, nehogy a túlkínálat miatt a "nyakadon maradjon", így ezzel nem veszítesz milliókat.
  (A piaci árösszehasonlítás átvételéhez csak időpontegyeztetés és helyszíni személyes találkozás szükséges, de nem feltétele, hogy megbízást adj.)

 • Profi ingatlanfotókkal és bemutató videóval az ajánlatodat magasan kiemeled a vizuálisan gyatra lakáshirdetések tengeréből.
  (Csak megbízás esetén van lehetőség ingyenes ingatlanfotózásra, a kiemelt megbízás pedig a videót is tartalmazza.)

MIT VESZÍTHETSZ?

 • 30 percet, ha végül úgy döntesz, nem szeretnél velem együttműködni. De még ebben az esetben is honorálom az idődet az ingyenes árösszehasonlító elemzéssel, amit a továbbiakban szabadon felhasználhatsz. 
   

Ha szeretnél piaci árösszehasonlító elemzést az eladásra kínált ingatlanodról, és  egyetértesz, hogy nincs mit veszítened, de jó eséllyel annál többet nyerhetsz, küldd el az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot:

Ha esetleg űrlapfóbiád van :), vagy jelenleg nem eladni, hanem venni szeretnél, e-mailen is elérsz: lehner.zsuzsanna@oc.hu

Kérlek, elsősorban űrlapon vagy e-mailben vedd fel velem a kapcsolatot, de ha inkább a telefonálást vagy a WhatsApp-üzenetküldést preferálod, a számom: +36 70 454 2393. 

bottom of page