© 2018 by TÜRKIZ Fotó

  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram

Fotózzunk együtt Madeirán, az örök tavasz szigetén!

Ha szeretsz utazni és közben fotózni, jó helyen jársz! :) Én Léhner Zsuzsa vagyok, az utazás és a tájfotózás a szenvedélyem, ezeket pedig fotóstúra létrehozásában  egyesítettem. Neked is szeretném megmutatni Madeirát - a bal oldali kép is ott készült -, ezt az Atlanti-óceán víztömege által körbeölelt kis ékszerdobozt.

 

Gyere velem és még egy tucatnyi hasonló érdeklődésű útitárssal, akik mind osztoznak veled a különleges, lélegzetelállító tájak és a fotózás iránti érdeklődésedben vagy rajongásodban. Lindával, helyi magyar túravezető partneremmel elviszünk a legjobb - sok esetben rejtett, turisták által nem elárasztott helyekre, ahol elkészítheted akár életed fotóját is. 

De van itt még más is! Zolixplorer, alias Nagy Zoltán is elfogadta meghívásomat, így a fotóhelyszíneken segít a legjobb beállítások megtalálásában, tippeket, trükköket oszt meg velünk. Tudjuk azonban, hogy egy igazán jó tájfotó nem élhet ügyes utómunka nélkül, ezért egy workshop keretében beavat minket Kamerával a világ körül - Kreatív utómunka című tanfolyamának leghatátosabb fogásaiba. 

Legjobb sziget-desztináció

Korlátozott létszám

 

 

Mikor megyünk?

2020. április 16-23.

 

Lássuk a programot!

1. nap - Érkezés Madeira fővárosába, Funchalba, transzfer a szállodába, szállás elfoglalása. 

2. nap - Egész napos kirándulás Madeira észak-nyugati részén, este szabad program.

3. nap - Egész napos kirándulás Madeira dél-nyugati részén, este szabad program.

4. nap - Fotós workshop, Funchal szabad program

5. nap - Egész napos kirándulás Madeira észak-keleti részén, este szabad program.

6. nap - Egész napos kirándulás Madeira dél-keleti részén, este szabad program.

7. nap - Szabad program, lazítás, rápihenés a hazaútra.

8. nap - Szállás elhagyása, transzfer a reptérre.

Észak-Nyugat Madeira kirándulás

A túra állomásai érintik a  Paúl da Serra fennsíkot, ahol megejtünk egy rövid sétát a híres, UNESCO világörökség részét képező babérerdőben, aztán folytatjuk utunkat az északi part híres vulkanikus lávamedencéihez, ahol időjárás függvényében az óceánban vagy a lávamedencében akár meg is mártózhatunk. Ezt követően utunk a bájos São Vicente falun keresztül vezet vissza a szállodába. 

Dél-Nyugat Madeira kirándulás

A kirándulás állomásai érintik Camara de Lobost, Ponta do Pargot, a sziget legnyugatibb pontját, Jardim do Mart, a festői halászfaluból lett szörfös paradicsomot, Paul do Mart is. A nap során meglátogatunk egy banánültetvényt is és a Cabo Girão szirtet, ami a Föld második legmagasabb (580 méteres) óceánba futó sziklafala.

 

Észak-Kelet Madeira túra

A kirándulás során meglátogatjuk a sziget második legmagasabb hegycsúcsa, a Pico Arieiro (1818 m), Ribeiro Frio őshonos babérlombú erdejét és pisztrángfarmját, ahol egy rövid levada sétát teszünk. Ezt követően ellátogatunk Santanaba, ahol megtekintjük a hagyományos, zsúptetős házakat.

 

Dél-Kelet Madeira program

A túra során ellátogatunk a madeirai Krisztus szoborhoz, majd továbbmegyünk a sziget keleti csücskébe, a Szent Lőrinc-félszigethez, ahol rálátunk a mintegy 8 km hosszan a tengerbe nyúló keleti földnyelvre és a látványos vulkanikus szirtekre. Itt teszünk egy rövid túrát is, majd a napot Porto da Cruzban zárjuk.

Fakultatív programajánlatok a 7. napra és a várható költségek:

  • Cetnéző hajókirándulás (2 órás): € 45

  • Nordic walking, levada és gyalogtúrák (egész napos program magyar nyelven): € 55 (minimum 4 fő esetén indul)

  • Blandy Wine House, borkóstolás (Funchal): € 9.5

  • Felvonó Monte kisvárosába a hegyre és vissza (Funchal): € 16

  • Tobogánozás (leszánkózás az aszfalton): € 25/fő vagy 30€/2 fő

Workshop

Ár

ár, fizetési ütemezés, mit tartalmaz az ár és mit nem (pl. reggelin kívül kaja) (egyágyas felár, tengerre néző felár)

Mit kell hozni? (laptop, Photoshoppal, lehetőség szerint állvány)

Hasznos tudnivalók: 

Szállás: A szálloda 4 csillagos, medencés hotel, Funchal Lido városrészében található, közel a parthoz, óceánhoz. Elhelyezés kétágyas szobákban, reggelivel. Egyágyas, háromágyas szobák és tengeri kilátás,valamint félpanzió felár fejében foglalható.

 

Úti okmányok: Magyar állampolgároknak érvényes új típusú személyi igazolvány vagy érvényes útlevél (nem magyar állampolgárok a lakóhelyük szerint illetékes portugál nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről). Az úti okmánynak az elutazás napjától számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Javasolt az európai egészségbiztosítási kártya megléte. Az úti okmányokról érdemes másolatot készíteni arra az esetre ha útközben elvesznének.

 

Biztosítás: Utazási- és poggyászbiztosítás megkötése ajánlott, illetve útlemondási biztosítás megkötése javasolt arra az esetre, ha valamilyen, az utazási tervet érintő esemény jönne közbe az utazás megkezdéséig. 

 

Érkezés: A madeirai repülőtéren (FNC) a transzferbusz várja a csoportot, innen csoportos transzfer Funchalba, a hotelbe. 

 

Bejelentkezés a hotelbe: A szobabeosztást az utazást megelőzően már leadjuk a szállodának, így érkezéskor csak az úti okmányokat kell odaadni a recepción és azonnal átvehetők a szobakulcsok.

Kijelentkezés a hotelből: az elutazást megelőző napon, az esetleges fogyasztási számla rendezésével együtt. A gép indulása előtt 2 órával kint kell lenni a repülőtéren, ennek megfelelően érkezik majd a transzfer.

 

Szigettúrák: Egész napos mikrobuszos kirándulásokat tervezünk, naponta 1-1,5 órás könnyű sétákkal, amihez kényelmes, csúszásmentes (bordázott talpú), lehetőleg vízálló túracipő, pamut póló/ing, pulóver, esődzseki, napszemüveg, sapka, kendő szükséges, illetve egy kisebb hátizsák jó ha van az éppen nem használt felszereléseknek, víznek és harapnivalónak. A programok időtartamát úgy terveztük, hogy legyen idő 1-1 fontosabb helyszínen hosszabb fotózásra is.

 

Klíma: Madeirán az időjárás szinte mindig kellemes, tavasszal a hőmérséklet napközben 18-22 °C körüli Funchalban és a sziget déli partvonalán, amit napsütésben valamivel melegebbnek érzünk. A magasság növekedésével a hőmérséklet csökken, a magas csúcsokon előfordulhat akár havazás is, eső a hegyekben bármikor lehetséges, itt érdemes kb. 10 fokos hőmérséklettel számolni. Az Atlanti-óceán várható vízhőmérséklete 17°C. 

 

Elektromosság: Az európai szabványnak megfelelő csatlakozók vannak.

 

Étel, ital: A hotelben a szálláshoz van reggeli, amit az étteremben szolgálnak fel. A vacsora szintén megoldható a hotel valamelyik éttermében á la cart, vagy büfévacsora formájában, ezen kívül a környéken több remek éttermet is találunk. Madeirán iható a vezetékes víz, de több helyen vásárolhatunk palackozott ivóvizet is. 

 

Vásárlás: A funchali piac (Mercado dos Lavoradores) kihagyhatatlan látnivaló, de egzotikus gyümölcsöket inkább mi is az utcai árusoktól, vagy a szupermarketekben vásároljunk (Continente, Pingo Doce, stb.). Amit érdemes lehet vásárolni, ajándékba vinni Madeiráról: hímzések, aguardente (cukornádpálinka), madeira borok, bolo de mel (mézes sütemény).  

 

Pénz: Portugáliában az euró a hivatalos fizetőeszköz. Több helyen találhatunk bankautomatákat, de szinte mindenhol fizethetünk bankkártyával. Ajánlott költőpénz kb. €150-250 + az esetleges belépők és fakultatív programok költsége. Madeira árfekvése Magyarországéhoz hasonló.

 

Időeltolódás: -1 óra 

 

Nyelv: A hivatalos nyelv a portugál, de a turisztikai helyeken angolul sokan beszélnek.

 

Egészség: Portugáliában fejlett az egészségügyi ellátórendszer. Fertőző betegségek és járványok tekintetében azonos a helyzet a többi EU tagállammal. EU-s állampolgárok vészhelyzetben jogosultak ingyenes egészségügyi ellátásra, de ehhez rendelkezniük kell európai egészségbiztosítási kártyával. A kártyáról, valamint az ellátás finanszírozásáról, annak menetéről és mértékéről a www.oep.hu honlapon található bővebb információ. Az egyéb orvosi ellátást ki kell fizetni és utólag lehet visszaigényelni az összeget, ezért jó ha van annyi tartalékunk, amely az esetleges orvosi ellátást fedezheti. Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli. Elsősegélynyújtásban tudunk segíteni, de gyógyszereket nem tudunk biztosítani.

 

Utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért fenntartjuk a jogot, hogy rossz idő esetén megváltoztassuk a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy kirándulások sorrendjének felcserélését a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében, adott esetben ezért programok módosulhatnak vagy el is maradhatnak meghatározott helyre tervezett túrák. Egy esetleges ilyen programváltozás esetén alternatív programokat javasolunk a helyszínen, de ez a részvételi díjat nem érinti. A részvételi díjat nem érinti az sem, amennyiben valaki a programok valamelyikén nem kíván részt venni.

Utazásszervező partnerünk: Linda with Madeira